Een vliegende start voor teams met Agile & Scrum

Agile Kickstart voor teams

Prijs cursus excl. btw

Prijs in overleg

Heb je vragen?

Neem contact op

Start je binnenkort voor het eerst met je team met een Agile project? Wil je je bestaande werkwijze aanscherpen? Wil je als team meer ervaring opdoen met Agile en Scrum, maar je wilt wel voortvarend beginnen?

Maak kennis met ons programma Agile Kickstart voor teams. In dit programma begeleiden we jouw team in de Agile werkwijze, zodat jouw project voortvarend met Agile en bijvoorbeeld Scrum wordt opgepakt. Dit doen wij in een combinatie van het verzorgen van trainingen en coaching on the job.

We formuleren samen het antwoord op belangrijke vragen: Hoe zorg je er voor dat Agile en Scrum je écht gaan helpen? Hoe zet je met elkaar een Agile project op? Hoe krijg je alle teamleden in dezelfde mindset, in hun nieuwe rol en gemotiveerd om deze nieuwe manier van werken te omarmen? Hoe betrekken we stakeholders op een effectieve manier? Het Agile Kickstart programma voor teams geeft een jouw project vliegende start.

Uit onze ervaring blijkt dat we teams versneld over gaan op Agile & Scrum wanneer we de volgende stappen doorlopen:

Een bewezen programma

– We trainen het hele team in 1 dag in de essentiële basis van Agile en Scrum
– De tweede dag besteden we aan het bouwen van een backlog met een case uit jullie eigen praktijk
– We leiden de Scrum Masters en Product Owners op, zodat het team op de rails blijft
– Eventueel leiden we ook Agile Coaches op
-We zorgen bij meerdere teams, dat zaken goed op elkaar aan blijven sluiten

We geven gedurende 3 maanden follow-up coaching, zodat de Agile mindset echt onderdeel wordt van jullie cultuur en er een nieuwe werkwijze ontstaat. Denk hierbij aan: het begeleiden van de Sprint Reviews, Sprint Retrospectives, Sprint wissels en het faciliteren van de Backlog Refinement. Alsook het coachen van de Product Owner en Scrum Master.

Maximale hefboom

Soms is het handig om ook het management te trainen. Het is belangrijk dat het management hun nieuwe rol in de organisatie ervaart en pakt. Op die manier kan het management de teams maximaal faciliteren en het beste uit de nieuwe werkwijze halen. We besteden aandacht aan het funden van teams, grip houden met objectives & keyresults en nieuw geavanceerd leiderschap.

Agile op maat

Na een intake, persoonlijk of per telefoon, maken we een globaal voorstel en een offerte. Ben je daar mee akkoord, dan maken we een afspraak om de business en de projecten te verkennen. Op basis daarvan passen we de training aan.

In het kort

-Agile Coaches en trainers met veel ervaring
-Voor een snelle en effectieve start van een agile team
-Combinatie van kennisoverdracht en coaching on the job
-Jullie case staat centraal
-Starten binnen 1 maand
-Je werkt aan je eigen project en leert agile werken

Wil jij starten met een Agile transitie?

Twijfel je of deze training of dit traject bij je past? We plannen dan snel een intakegesprek en sturen je daarna een voorstel.