Value Driven Portfolio Management

Leer alles over Value Driven Portfolio Management

Prijs cursus excl. btw

Prijs in overleg

Heb je vragen?

Neem contact op

Deze training, speciaal ontwikkelt voor volwassen agile teams, is erop gericht om op een andere manier tegen jouw organisatie aan te kijken. Value Driven Portfolio Management is een framework waarmee je de waarde voor jouw klanten en organisatie kunt maximaliseren. Het is een totaal nieuwe manier van denken (en werken), gebaseerd op het Agile gedachtengoed. We leren jou hoe je kunt sturen op waardes en hoe je een integraal portfolio voor het gehele bedrijf kunt opzetten. Een portfolio waarbij je de meest waardevolle oplossingen prioriteert en waarbij we je leren, door continu verbeteren, optimaal in te spelen op de (veranderende) klantbehoefte.

From vision to value; een bewezen programma voor volwassen agile teams

Opbouw van deze (online) training

Deze online training bestaat uit vier dagdelen waarin:

 • De theorie over Value Driven Portfolio Management uitgebreid aan bod komt;
 • We aan de slag gaan met verschillende oefeningen om de manier van werken onder de knie te krijgen;
 • We specifiek ingaan op de praktijk. Daarbij besteden we aandacht aan de uitdagingen die jij tegenkomt in jouw werksituatie met betrekking tot portfolio management, prioriteren en de klant centraal zetten.

Na de training ben je in staat om;

 • Het Value Driven Portfolio Management framework toe te passen binnen jouw organisatie;
 • De organisatie te sturen op basis van waardes om daarmee de waarde voor jouw klanten en jouw organisatie te maximaliseren;
 • De medewerkers van jouw organisatie meer in hun kracht te zetten en hen intrinsiek te motiveren. We trainen het hele team met een case uit jullie eigen praktijk.

Voor wie?
Deze training is waardevol voor de ervaren Agile Workforce en past binnen de competentie van directie, management teams, project managers, transformatie managers, agile coaches en product owners & volwassen agile teams.
Voor elke doelgroep liggen de accenten op ander deel in het framework, want alleen samen realiseer je de meeste waarde voor de klant.

Nice fact_ indien je nog geen ervaring hebt met Agile werken, maar je wilt de organisatie een ‘boost’ geven op het gebied van Value Driven Portfolio Management, dan bieden wij additioneel en ter voorbereiding van deze training een dagdeel ‘de kracht van Agile werken’ aan.

Hoe gaat het in zijn werk?

De Value Driven Portfolio Management (VDPM) Training bestaat zowel uit theorie als oefeningen. Je leert het theoretisch framework van VDPM, het VDPM Manifest met daarin de principes achter waarde gedreven portfolio management en het VDPM Maturity model dat je kunt gebruiken bij de implementatie van VDPM. Ook ga je in kleine groepen oefenen om de theorie in praktijk te brengen.

Je leert de basisvaardigheden die nodig zijn om VDPM werkend te krijgen. Tenslotte is er in deze training voldoende tijd om je eigen praktijkvraagstukken te bespreken. Samen met vakgenoten ga je op zoek naar passende antwoorden die VDPM biedt. Je leert van onze vakbekwame trainers uit de praktijk én van elkaar.

In het kort

Wij geven deze training vooral aan volwassen agile teams die toe zijn aan een volgende stap. Het kan veel meerwaarde hebben om je als team op te geven. Dit kan bijvoorbeeld een directieteam, managementteam, een groep product owners of productieteam zijn. Wil je je als team opgeven, neem dan contact met ons op.

2024_
Wij geven de training plenair op onze locatie in Amsterdam als incompany. Wil je meer info over een eventuele open inschrijving laat je dan horen en schiet direct iets in.

Programma

Dagdeel 1 & 2

Programma Dagdeel 1

“Introductie”

 • Wat is Agile?
 • Wat is Portfolio Management?
 • Wat verandert er in jouw organisatie wanneer je Portfolio Management op een Agile manier gaat aanpakken?
  ==========================

  Programma Dagdeel 2

  “VDPM introductie”

  • Wat is Value Driven Portfolio Management?
  • Welk probleem lost VDPM nu eigenlijk op?
  • VDPM Manifest

Dagdeel 3 & 4

Programma Dagdeel 3
“Het VDPM Framework”

 • VDPM uitgediept: Value Mangement
 • VDPM uitgediept: Value Delivery
 • VDPM Governance

===========================

Programma Dagdeel 4

“In de praktijk”

 • VDPM Maturity Model
 • Discussie & vraagstuk: Hoe manage ik mijn portfolio?

Q&A: Wat kan VDPM mij brengen?

Twijfel je of deze training bij je past?
Plan een intakegesprek

Heb je vragen welke aanpak het beste bij jullie past? Plan een intake. We sturen je daarna snel een voorstel!