US!

Mensen verlaten mensen niet, ze verlaten naamloze, anonieme organisaties

Ik las het weekend een prachtig onderzoek. Waar precies in staat wat ik zo vaak terugzie. Slechts 31% van de 1000 ondervraagde werknemers is het er sterk mee eens dat het bedrijf waarvoor ze werken om hen geeft als individu en dat 33% als gevolg daarvan een baan heeft verlaten. Leiderschap speelt de belangrijkste rol bij het cultiveren van een cultuur van empathie en vertrouwen. Ze zien zichzelf niet alleen als werknemer. Maar als mens. Ze worden alleen niet zo behandeld. Als je mensen echt leert kennen in plaats ze te zien als werknemers, dan gebeurt er iets speciaals. En een positieve bedrijfscultuur verhoogt de retentie. Niets meer aan toe te voegen. Toch? Hier heb je de belangrijkste ROI te pakken!

Werknemers willen genieten van het werk dat ze doen, de mensen met wie ze werken en geloven in de missie van het bedrijf. Laat elke medewerker, vanuit zijn of haar team, een rol pakken. Maak zichtbaar en erken  inspanningen. FuckUps en Uitblinkers.
Het belang van een bedrijfscultuur staat gelijk aan dat van een relatie. Het is essentieel om een evenwichtig geven-en-nemen aspect te hebben. Vertrouwen, respect en waardering zijn allemaal nodig om de best mogelijke relatie tot stand te brengen.
Medewerkers die zich gewaardeerd voelen, zijn loyaler, betrokkener, productiever, tevredener en zullen waarschijnlijk blijven hangen.
Ik heb oprecht een zorg. Een zorg omdat ik zie dat veel hoogwaardige werknemers kiezen voor passie en mentale inspiratie die ze vanuit hun rol krijgen. Dit zelfs boven het salaris of andere economische aspecten. Dit betekent dat werven van toptalent niet langer voldoende is.  Want als een werknemer geen zeggenschap heeft, niet zichtbaar mag zijn, weggestopt wordt achter zijn of haar manager is het bedrijf weer terug bij af. Door de kernwaarden van je organisatie te delen en duidelijk te zijn over wat je onderscheidt van andere potentiële werkgevers, is de kans groter dat jouw bedrijf werknemers vindt die zullen groeien in en bij de organisatie blijven. En dit uitdragen naar de wereld. Win-Win toch?

Geniet van je dag!

Groet Eveline