Ingebakken cultuur

Ik ga vandaag iets met jullie delen. Het gaat over transformeren. Want gelukkig is ondertussen het besef er bij de meeste van ons; we moeten naar een andere verhouding tot werk, dat is fundamenteel. Ik zie echter dat organisaties vaak direct starten met de structuur. Het kijken naar alleen structuur kan de verbinding op een transitie ondermijnen. Je ziet dat bedrijven onvoldoende kijken naar de kritische houding tegenover het systeem waarin we werken en, niet geheel onbelangrijk, waartoe we ons permanent moeten verhouden. En precies dit inspireert me. Ik ben ervan overtuigd dat ons leven juist door onszelf dagelijks in werk vol verstikkende rituelen en patronen te proppen compleet vastloopt. Transformeren is prachtig, maar je moet erg oppassen het gevoel voor je omgeving niet te verliezen. Mijn advies is om eerst naar je cultuur versus gedrag te kijken. En wees hier transparant in. Je zult zien dat gedrag diep in jullie organisatie zit ingebakken. Wat gebeurt er als je een transitie voor een heel groot deel laat draaien om het perspectief: wie ben ik, wie ben jij, en waar sta jij in relatie tot ons werksysteem en de purpose?

Iedereen moet daarin zijn eigen weg vinden. Bewustwording en zingeving heb je nodig om een transitie te laten slagen. Maar je kunt verbinding met een groter geheel ervaren – en dan niet door te denken, maar door te voelen. Wanneer je als manager of als medewerker met die meest innerlijke drijfveer in contact komt, wordt een kracht werkzaam die maakt dat je verder kunt komen met welke vernieuwing dan ook. Ik zoek binnen transities altijd naar een vorm van samenwerking en kijk hoe dit de cultuur sterkt. In mijn aankomende blog zal ik schrijven over wat het mensen brengt. Wat het met mensen doet. Wat het ze geeft. Maar ook wat het de organisatie brengt.

Geniet van je dag!

Eveline

Bright6 is een groep strategische denkers, doeners, vernieuwers, leiders, trainers en onderzoekers van de upcoming workspace. Wij hebben talent en tijd, maar vooral nieuwsgierigheid en kracht gebundeld om mens en bedrijf te inspireren en oude werkrituelen voorbij te laten gaan.